Voorlichtingsbijeenkomst

Voorlichtingsbijeenkomst project Slimme Stroom Ameland

woensdagavond 30 april 2014 om 20h00

Gemeentehuis, Jelmeraweg 1 te Ballum

Welkom bij het project Slimme Stroom Ameland.

Ameland krijgt een primeur: in de zomer van 2014 worden er 45 hoog innovatieve methaan brandstofcellen bij bewoners en ondernemers geplaatst. Dit apparaat heeft het formaat van een ijskast. Er gaat gas in en er komt elektriciteit en warm water uit. Het apparaat maakt gebruik van de nieuwste Gennex brandstofcel module die op dit moment het hoogste elektrische rendement ter wereld levert; ruim 60% netto elektrisch rendement. Dit houdt in dat de het meer elektriciteit produceert van dezelfde hoeveelheid brandstof in verhouding tot traditionele elektrische generatoren.

Het apparaat is uitgerust met een geïntegreerde warmtewisselaar om de warmte die bij de productie vrij komt op te vangen. Door het bijgeleverde warmwater buffervat, ligt het totale rendement van het systeem rond de 85%. Dit is ongekend hoog voor elektriciteitsproductie!

De opstelling komt naast uw reguliere systeem te staan. Het is een aanvulling op uw bestaande voorziening dus U zult alleen versterking krijgen. Als het apparaat uitschakelt dan valt U ongemerkt terug op uw bestaande systemen.

Deze technologie is beter voor het milieu door minimaal 50% CO2 besparing en beter voor uw portemonnee: u kunt met de brandstofcel ruim 100 euro per maand op uw energie rekening besparen.

Als u mee doet dan wordt het apparaat in de zomer van 2014 kosteloos bij u geplaatst en draait u mee met deze opstelling voor een periode van 5 jaar. Daarna kunt u indien gewenst het apparaat voor 1€ overnemen.

Ondernemers en bewoners kunnen zich voor dit project  tot 15 mei 2014 aanmelden om in aanmerking te komen voor het thuis verkrijgen van een hoog innovatieve brandstofcel. Hiermee wordt op locatie energie opgewekt. Dit is beter voor het milieu, draagt bij aan de transitie naar een duurzame decentrale energievoorziening op het eiland en resulteert in een lagere energie rekening voor de deelnemers.

Woensdag 30 april aanstaande om 20h00, vindt er een voorlichtingsavond plaats over dit project op het Gemeentehuis.

 

Comments are closed.